Slåsskamp mot depresjon og annen uhumskhet

Faen! Unnskyld uttrykket, det kan hende det kommer flere. Ikke sitte under dynen og sture lenger, gjemt inne på hybelen, vekk fra verden. Det er på høy tid å gjøre noen grep. Når selv en vilt fremmed lett kan konstatere at jeg dveler i mitt eget helvete, har det gått for langt. Disse årene. Gjøre kun det tilstrekkelige og intet mer. Eksistere, ikke leve. Bare fordi jeg hadde det jævlig en gang. Det henger ikke på grep. Jeg er en intelligent, reflektert, kreativ, omsorgsfull, humoristisk og vakker kvinne. Høvelig bør jeg elske meg selv. Min person, min sjel, mitt legeme. Ikke bare la alt forfalle. Det er IKKE "greit" å hate seg selv, hele sitt vesen, og ikke unne seg noe.

Jeg initierer herved en slåsskamp mot depresjonen og all den andre uhumskhet som residerer inni meg. Jeg vil ta fatt på det livet jeg har ønsket meg, men ikke helt våget å gripe. Inhibisjonene legger jeg igjen i døren. Jeg legger nå mine planer, og skal sannelig gjennomføre dem. Endelig har jeg fått det sparket bak jeg så sårt trengte, det proverbiale: "Ta deg sammen, for faen!"

Det blir et hersens slit å gå fra å ikke gjøre noe, ikke stille krav til meg selv, til å skape en innholdsrik hverdag for meg selv. Kutte ut all den melankolske musikken jeg elsker så lidenskapelig. Ikke henvise meg selv til uendelig film- og serietitting, eller å drive dank på nettet. Jeg har bøker som skal leses, et sinn som stadig skal utvides og utbedres. Veien til å bli fornøyd med meg selv er lang.

Jeg skal sette "Tre gode ting" i system, skrive hver kveld. Finne det fine i hverdagen min, og utheve det. Jeg skal finne tid til å gjøre de tingene som gir meg glede. Jeg skal tegne og male mer. Jeg skal ha struktur og regelmessighet. Jeg skal ha fast leggetid og oppvåkningstid. Jeg skal gripe og holde fast i en døgnrytme. Jeg er ferdig med det dvaske og apatiske slaraffenlivet. Ikke en dag skal gå uten at jeg har pustet frisk luft. Jeg skal bli et bedre menneske. Gud, så mye bedre enn jeg har vært.

Ønsk meg lykke til! Så får vi se hvor langt på vei jeg kommer ved å applisere meg selv, og støtte meg på mine gode venner.

 

 

 

2 kommentarer

Din_hemmelige_beundrer

24.apr.2011 kl.00:27

Elsk deg selv.

Mystifistiske May

24.apr.2011 kl.09:07

Din_hemmelige_beundrer: Jeg prøver, jeg prøver. Og takk.

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits