Kollektivt selvmord

Det er sent. Vi befinner oss i en mindre gymsal. Den er helt avstengt. Alle vindus- og dørkarmer tettet. Vi har plassert tønner med salmiakk i rommet, og sitter foran hver vår datamaskin, med dyner rundt oss. Vi er døsige. Trette. Tydelig påvirket av salmiakkosen i luften. Folk begynner å falle om over skjermen sin. Jeg gisper etter luft. Det lille av oksygen som var er snart vekk. Jeg hoster og brekker meg. Jeg faller ned fra stolen min. En frykt vokser seg stor innen mitt legeme. Det er mer å oppleve. Det er mer å få ut av dette så langt bortkastede liv. Jeg setter armene i gulvet, et kne foran det andre. Jeg når så vidt dørhåndtaket, og svimer nærmest av, i det døren går opp, og jeg faller ut i gangens bleke lys. Jeg kan knapt se. Øyeeplene svir. Jeg hoster atter. Det brenner i halsen; i nesen og munnen. Jeg gisper desperat etter luft.

Litt etter våkner jeg opp. Nervøs for om jeg vil overleve den gassen jeg har utsatt meg selv for. Lungene kjennes tunge og surklete. Tenk om jeg dør. Tenk om jeg bare forsvinner fra jordens overflate? Helt uten å ha satt spor. Helt uten å ha skapt et liv for meg selv. Helt uten å ha vært noe, for noen.

Jeg gir meg ut i det. Tilbyr vaskehjelpen å assistere henne med husvasken. Det får briste eller bære. Døden får bare komme.

2 kommentarer

Leona

19.apr.2011 kl.01:02

Hmm tenker ofte det samme selv.

Lest boka med samme tittel forresten? :)

MystifistiskeMay

19.apr.2011 kl.01:26

Leona: Ikke lest boken, men kjenner til den, og beundrer tittelen.

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits