Jeg sovnet mens du snakket til meg

Det var en høstlig kveld. Regnet hadde gjort oss gjennomvåte det lille stykket vi løp fra togstasjonen til det hvite huset ditt i Torvgaten; mellom gatelykter som farget regnet til en dus varm oransje. Jeg minnes dagene på Sørlandet som om de var i går. Du strøk det våte håret mitt tilbake og så på meg gjennom duggede briller. Du smilte mens jeg tørket håret mitt i gangen.

Du hadde holdt på en times tid bare med å få fyr i den stakkarslige kakkelovnen. Jeg hadde sett på deg og ledd. Hele tiden. På sofaen, under et pledd som luktet deg. Med det samme var du inne på kjøkkenet og romsterte. Jeg ropte ut til deg, undrende til hva du holdt på med. Før jeg visste ordet av det, hadde du lagt et stort lilla krus i hendene mine. "Kakaoen er på vei", kunne du meddele. Du braset inn på kjøkkenet, idet man kunne høre varm melk svi seg inn i stekeplaten.

Inn i den lunkne stuen bar du en aldeles forferdelig rosa tv-kanne. Du sjenket koppen min nesten full; jeg kjente lukten av smeltet dronningsjokolade. Jeg brant meg litt på tunga, og forble litt nummen der resten av kvelden; du vet, den stikkende følelsen. Ellers gikk kakaoen fort unna. Jeg hadde tent noen stearinlys og slukket alt elektrisk i ditt fravær. Alt vi kunne se var lysene som ség inn fra byen, og hverandre, i den flakkende ilden. Vi delte pleddet ditt, jeg lå inntil deg. Du begynte å fortelle om de tingene du ville gjøre neste dag. Jeg sovnet under nesen på deg.

Én tanke

speilsjeler

16.nov.2010 kl.04:33

så fint

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits