Drømmemannen, i følge en åttiåring

Jeg gjorde noen notater etter en samtale jeg hadde med min mormor i dag. Det sies at generasjonskløften skal være gigantisk. Dette mennesket har akkumulert erfaringer i hele 58 år før jeg ble født. Jeg gir henne en sjanse.

"Det er en mann. Ganske sterk."

Jeg avbryter, for å høre om en kvinne kunne være den rette for meg. Hun ser litt brydd ut, smiler, og gjentar utsagnet om den rette mannen.

"Han må være intelligent, liksom litt over deg,"  gestikulerer hun hentydende. Personlig tror jeg på likeverdighet. Men men. Jeg lar henne fortsette.

"Han må være omsorgsfull; glad i barn, og i mennesker - og dyr. Smile når han ser små rare barn og dyr på gaten. En sånn som hjelper gamle damer over gaten. Flink på kjøkkenet."

Hun oppsummerer: "Bare han er snill, og klok, og tar seg av deg. Dere må kunne snakke sammen; ha det moro sammen; le. Han må ikke være sjalu. Ikke sånn 'helt-på-tuppa-sjalu'. Det gjør ikke noe at han er litt sjalu. Lys eller mørk? Spiller ingen rolle. Tykk eller tynn? Spiller ingen rolle. Men han må være høy. Høyere enn deg - for da ser du så snuppete ut."

Hun smiler til meg. Undrer på om jeg skriver ned hva hun sier. Sier jeg ikke må høre på henne. Ler den gode latteren.

2 kommentarer

little_stARE

07.aug.2010 kl.04:22

Hehe, mormoren din er herlig! Håper du koser deg :)

eigenarta

11.aug.2010 kl.01:37

Åh, som jeg smilte av dette! Mormoren din er inne på noe.

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits