Min gamle venn

Han sitter på en stein og speider utover havet, som likegodt kunne vært en innsjø. Furer rammer inn det duse blikk som skjuler desennier av visdom. Værbitte hender folder seg rolig. Jeg vet aldri hvor tankene vandrer.

Jeg leker meg ved å fortelle historiene for meg selv. Fiolpiken i den lille bygda han vokste opp. Som ventet på togstasjonen. Hver eneste gang. Som alltid bar en fiolblå chiffonkjole på søndager. Et skjørt hjerte og hår som duftet jordbær. En mild latter.

Første D-dur på naboguttens kassegitar. Alle kveldene i egen klimpring bak lukkede gardiner. Sangene som fortsatt bringer frem det gamle hjertets brister. Sangerinnen som aldri dukket opp.

Den første leiligheten. Den rare flekken på teppet uti gangen. Rutinen med låsen som slo seg vrang i gale hender. Nabojenta han aldri snakket med. Hun med den lange fletta og blomsterkassa full av gress.

Han begraver ansiktet i håndflatene. Armbåndsuret har sluttet å virke, men han bærer det likevel. Allværsjakken har sett bedre tider, men gjør sin nytte.

Den gamle ser bort til meg. Tvinner tomler. Gir meg et smil i det skylaget slipper inn dagens første solstråler. Regnet følger tett på, og han setter kursen mot det rødmalte lille huset.2 kommentarer

fredrikke dorothea bolette

25.jun.2010 kl.02:25

fint innlegg. virkelig fint. og fin tegning.

hurra for krokodillehjerter :)

jeg vurderte sterkt å droppe hove. virkelig. seriøst. hurra hurra. men jeg har liksom lagt så mange planer der, og alle jeg kjenner skal dit. ååh. hih. dette er den beste kommentaren jeg har fått på lenge. den gjorde meg skikkelig glad. takk. hih.

har du ikke anledning til å dra på peace & love. du skal få billettene billig av meg ;)

hihi. bolettebloggen, det skal jeg begynne å kalle den for når jeg snakker om den til folk. og jeg skal gi deg æren for navnet.

så du har ikke fått lest ferdig catcher and the rye? likte du ikke det du leste? jeg leser slutten på min kamp 3 nå. den er ganske bra.

kanskje jeg og skal bli oversetter? så blir vi litt rivaler. heh. eller kanskje ikke?

ja, jeg leiter i spenning etter telt. huhihi.

hihi. så gøy link. takk!

partysokken kommer seg. hurra for livet!!

/fredrikke

Obsessive

25.jun.2010 kl.23:16

Mamma tror at klokker slutter å gå når eieren dør. Dette innlegget minnet meg på det.

____

Å, den var stygg den! Jeg vet ikke om jeg har den fremdeles... Jeg skal lete, må sette den på utstilling som en påminnelse om barndommen og hvor vond den kunne være til tider.

____

Ja man skulle gjort seg med en ekstra venn eller to.

Du skulle gått på en større videregående skole. Den skolen jeg gikk på hadde en filmklubb for animeinteresserte. De fleste skoler med et sunt studentsamfunn har det. :)

___

Jeg elsker jordbærbitene i jordbærsyltetøy. De er som små pakker som man åpner mens man spiser. Nommenommenom!

Hat er som Mc Donalds. Komplett unødvendig, men det er fint å ha der som trøst når man har en dårlig dag.

Smånisser vet ikke bedre stakkars. Det er derfor møkk som Hannah Montana selger så godt.

(Konglomerater vet jeg ikke hva er. Jeg googlet det og fant bare stein.)

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits