Tungen svir, men ordene lindrer

Et år eldre, men ennå atter så ung. For ung til å være voksen. For ung til å være moden. For ung til å ha levd. Men gud, hvor jeg har levd. Kanskje ikke på det sedvanlige utsvevende vis, dog i en manér som har brakt visse rasjonelle idéer om livet og verden til et ungt sinn. For min sjel, den har eldet. Min sjel var en førtiåring når legemet knapt var pubertalt. Jeg hadde lært om ondskapen menneskene uvillig påfører andre, og konsekvensene av å ikke handle eller rope ut. Jeg hadde lært at det som en gang var et godt minne kan skygges over av ny viten. Jeg hadde lært at selv om du var snill, gjorde alt du ble bedt om, var flink i skole, så kunne noen likevel ta alt fra deg og etterlate deg i en tilstand preget av det største mindreverd. Noen kunne ignorere deg. Noen kunne tro alt var bra. Og noen kunne stjele den siste resten av selvtillit og selvtilfredshet. De visste ikke bedre. De vet ikke bedre.

Nå er du deg selv og fri, men fremdeles fanget i de rustende lenker. Du øyner håpet i horisonten, og drømmer om alt du trenger for å kalle tilværelsen et liv. Du begynner å tro på egen verdi. Du begynner å tro at gode ord er sanne. Du begynner å tro på oppriktighet og ærlighet. Du slutter å mistenke. Du slutter å stille spørsmål. Du er fattet. Du tar det med ro. Du lar livet gå sakte, og håper det varer denne gangen. Du griper tak i deg selv og lar fortiden fare. Du tar steget opp til sjefssetet og setter deg dekadent ned blant papirer med årsmål, regnskap og budsjett.

Takk. For at dere beriker mitt liv på daglig basis. Takk for at dere holder av meg og støtter meg. Takk. For at dere er evindelige rare mysterier. Takk. For at dere valgte å spare meg nær deres hjerter. Dere har hjulpet meg til den personen jeg er i dag, og for dét har dere min fulle takknemmelighet.


Én tanke

fredrikke dorothea bolette

02.jun.2010 kl.01:35

fytti. du skriver på en måte som fascinerer meg.

åååh. fantastisl telt. jeg vil også ha et sånt telt. hihihi. jeg lurer på hvor man kan kjøpe slike telt. hih.

jaaa. hurra. det var en kjempefin side. jeg likte den veldig godt. tusen takk!! :D

hvordan prøver man å bli førskolelærer?

så koselig. det er sånne venner man skal ha!!

/fredrikke

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits