June og May

June heter hun. Genki. Den virkelig mystifistiske. Gjemmer seg bak mørke solbriller og en parykk. Med sine fikse noveller og dikt. En planlagt bok. Et maleri som kan få folk til å gape. Et lykkelig vesen som synker dypt ned i verden, sin depresjon og melankoli når hun trenger inspirasjon. En sjeleglad kvinne som føler alt. Ureshi. Hun kan vise deg verden med sin selvsikkerhet og livsvilje. Alle dager er gode og hun flyr gjennom verden, gjennom gater, gjennom bygninger, gjennom verdener og mennesker. Knytter bekjentskap til alt som er rart og uvanlig og elsker det. Elsker hva de rundt henne skaper. Bor i en liten leilighet i New York med plass til fem andre stevende sjeler. En gitarist, hun er sangerinnen, de skriver sjelerørende poesi sammen. En fiolinist og en utpreget bassist. Han spiller på en gedigen kontrabass. Det kreativet fellesskapet plager vettet av gretne naboer, men beriker livet til de andre, som kommer med småkaker som takk for en inspirerende tone på en dårlig dag. Kjærligheten er livet. Kjærligheten er roten til alt. Veien foran står i fokus, og fremtiden er en ufattelig drøm som oppfylles i nuet.

June liker å ta toget til ukjente steder og observere hvert et tre og hver en medpassasjer på veien. June vil ta fly, båt, tog, buss og ryggsekk til fremmede land og lære rare språk og rare mennesker å kjenne. June er aldri redd. Hun smiler ved alt. June er vakker i solskinnet og vakker i mørket. June har en gnist i seg som deles med hver en person som opplever henne.

May gjemmer June trygt i lomma si. May prøver å gjemme seg for den verden June har sluppet inn. May liker ikke å tenke og gruble for mye. May er en fremtidig husmor og mamma. Hun har kapret en mann som gjør henne lykkelig og holder verden på avstand. En enkel drøm om hus, grei jobb, unger, stasjonsvogn og et rolig konformt liv. May er redd mye, mest av alt mennesker, men hun er også varm. Hun skjuler seg for verden, men åpen for den lille gjengen som har jobbet hardt for å vinne innpass i den innerste sirkel. May prøver å fikse verdens problemer uten stor suksess, men hun har to ører og to skuldre, og tror i bunn og grunn at alt ordner seg til slutt.

May liker en stille kveld inne, å ordne juleverksted for barna på kjøkkenet, å bake en intrikat sjokoladekake, å finne på fortellinger for lille Odd og Maxina på sengekanten, å overraske Martin med hjemmelaget konfekt på Alle hjerters dag, at Martin har gått til innkjøp av en rar film de kan krype sammen på sofaen og se sammen.

Jeg skal bringe dem sammen en dag.

2 kommentarer

Obsessive

17.mar.2010 kl.22:21

Dette er kanskje utenfor emnet du skriver om, men jeg kunne ikke unngå å unngå ordet "genki". Jeg tar japansk i år, og "Genki" er navnet på læreboka vår. Det betyr energisk, som du kanskje visste.

"June wa genkidesu."

"May wa yasashiidesu."

Jeg kan til og med skrive det for deg på katakana og hiragana om du vil?

Uansett.

Jeg tror jeg er mer som June nå i det siste. May har jeg aldri vært. Jeg drømmer for mye, for stort.

Ikke at jeg er et stort tap for husmorsektoren, jeg er ikke så god på kjøkkenet uansett.

(Les "Howl's Moving Castle", du har muligens allerede sett Miyazakis filmatisering, men boka er mye mer detaljert.)

___

Takk, hvis jeg fikk deg litt muntrere så har jeg nådd målet mitt. Jeg var veldig glad og ville bare dele den gleden med andre.

Det med observasjonsevner er jeg litt usikker på, jeg kan være nok så distre til tider, men jeg får med meg ting som er "viktige". (Min definisjon av viktig varierer fra den av andre mennesker.)

Og ja, de er en rar og koselig gjeng. :D

___

Det blir som en mega-college den veggen min. Man kan alltids ta den ned uten å skade veggen på noen måte. Jeg tegner ikke pent nok til å dekorere min egen vegg permanent, men jeg hadde elsket det om noen hadde gjort det for meg!

___

Man kan ikke alltid være like kreativ...

Det ble ingen stjernekikking denne gangen, men det gjør ingenting. Jeg lever forhåpentligvis lenge nok til å ta det igjen. :)

fredrikke dorothea bolette

18.mar.2010 kl.00:18

ja.

det var veldig fint.

har du aldri vært utenfor skandinavia? hvorfor ikke?

/fredrikke

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits