Litt om rommet mitt

Det brenner. Det gjør sikkert det. Et eller annet sted. Men jeg skjønner ikke hva denne brannen har med meg å gjøre.

Jeg sitter alene i en rotete seng i en mørk natt og lytter enn så lenge til Nick Drake på noe så moderne som en mobiltelefon. Han bør sikkert lyttes til på grammofon. Men jeg besitter intet slikt apparatur.

Det er litt fint her. I rotet og usakligheten. Bøker er stablet alle veier i hylla jeg en gang hentet med meg fra søppelrommet. Den skulle egentlig fungere som gjestebok for min ydmyke boligs mange besøkende. Men den har vært og er fortsatt noe så trivielt som et oppbevaringsmøbel. Pensumbøker, noen få romaner, en diktsamling og to faktabøker - en om Kurt Cobain, en om Titanic. "Fem kjappe"-boken fra P4, noen volum Death Note, og hele mangaen Gravitation på dansk. Vel - det siste volumet er på engelsk. CD-samlingen; alt fra Simon og Garfunkel via Kings of Convenience til My Chemical Romance. Jeg gjør ingen forsøk på å bortforklare eller rettferdiggjøre sistnevnte. Spansk, tysk, engelsk, norsk og nynorsk ordbok. Et utvalg permer og skriveblokker. Alle DVDene jeg har uten vanlig cover. En parfyme som lukter rødt eple. En plysjblomst. Et utvalg kosedyr pryder toppen av bokhylla. Kantene er dekorert med en lysslynge som jeg tenner fra tid til annen for stemningens skyld.

Pulten min lever sitt eget liv. Jeg er nesten sikker på at en alternativ meg fra en parallell dimensjon også har tilgang til pulten morfaren min hadde på sitt kontor når han levde. Det finnes en svart boks med en stor samling lapper jeg har skrevet tilfeldige tanker på. Oppå denne finnes et stort utvalg tegne- og skrivesaker, tannbørster, heklenåler; hva enn jeg kan trenge. Jeg liker å ha alt jeg kan foreta meg innen rekkevidde. Skuffenes potensiale er utnyttet til det maksimale. Iallefall de åpne. Den låste skjuler usendte brev og andre hemmeligheter.

I senga mi (altså 3 madrasser og en overmadrass omformet til en slags dobbeltseng) finnes følgende:
- to dyner
- et gigantisk velurteppe
- tre pynteputer og en vanlig pute uten trekk
- et putetrekk
- to brukte olabukser
- en mobillader, en deodorant og en plastikkpose
- skriveblokka mi, med tanker om... New Moon
- to hårstrikk
- en penn med en pandabjørn som lyser opp når du skriver
- meg
- laptopen
- mobilen
- mobilveska

[Sufjan Stevens - Pittsfield]

Det er litt ensomt. Jeg har funnet ut at jeg er en av dem. De som sover bedre med noen ved siden av seg. Jeg kjente en slik fyr en gang. Han forsvant for meg. Jeg sov aldri med ham. Jeg er oppe så lenge jeg bare kan sånn at jeg kan sovne av utmattelse, og sove dypere, slik at jeg ikke drømmer vondt. Jeg er ikke deprimert lenger tror jeg. Jeg har vært trist noen ganger det siste året. Men ikke deprimert. Jeg liker å ikke være deprimert. Men angsten bærer jeg fortsatt med meg. Men jeg har jo blitt vant til den. Jeg hadde liksom ikke vært meg selv uten. Jeg lurer på hvordan jeg hadde fungert med medikamenter.

[Lykke Li - Dance Dance Dance]

Jeg tenker på vittigheter og andre gode ord jeg har tenkt men aldri sagt i øyeblikket. Jeg er så opptatt med å bygge samtale i hodet mitt at jeg ikke får ordet når jeg kunne ha hatt noe å si. Det er nesten like greit. Jeg angrer som regel alltid når jeg sier det. På ethvert tidspunkt finnes det som regel to-tre samtaler jeg angrer på. Det er det som er så fint med denne siden. Jeg får tenkt igjennom ting og sagt det jeg vil si når det kommer til meg. Vel - nesten. Noen innlegg går dukken fordi jeg tenker på dem alt for langt unna steder å notere på. Men det får jeg leve med.

Jeg tror jeg begynner å bli litt trøtt.

Jeg har en idé om å lage en (kort)film i Oslo og melde den på en festival eller noe slikt. Jeg mangler:
- et kamera
- et kamerastativ
- videoredigeringsprogramvare
- en videoredigeringsgeek
- en filmmusiker, eller en alminnelig musiker(e) som kan spille og komponere på gitar og eller piano og muligens fiolin, og kanskje en sangerinne med en litt spesiell stemme a la Julee Cruise eller Kimiko Ono
- et manus
- regn
- en alminnelig jente, gjerne med langt svart hår og fregner
- kanskje en alminnelig gutt
- en assistent

Noen som kaster seg på? Jeg er veldig opptatt om dagen - så det er fint om dere er det også :)

Fred

3 kommentarer

Silje

19.jan.2010 kl.05:34

Bra beskrevet.

Mystifistiske May

21.jan.2010 kl.01:05

Takk! =)

Obsessive

26.jan.2010 kl.21:05

Min favoritt ting ved rommet mitt er den ene veggen, som er komplett tapetsert med minner og bilder og whatnot.

___

Du kan nok kjøpe deg en Lacoste genser på Aker Brygge hvis du har en onkel som kjenner broren til han som eier Lacoste i Norge. For da er du en bekjent, og da får du avslag.

Ugh...

Takke seg til Outland.

Akk ja, jeg har et par slike "ideer" som du kaller dem. Om det blir noe av dem er en annen ting. Slike ting som tar tid og Motivasjon med stor "M". Jeg har heldigvis funnet veien ut fra under apatiens teppe. Det var fint og lyst med pågangsmot.

Vent og se, det skjer nok en snart en dag med deg :)

Hva med å leie en hytte og tilbringe julekvelden med å se på stjernene under et pledd på verandaen?

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits