Fiffig.

Neglene hennes skraper mot haken som er gjemt bak tykt skjegg. En knitrende følelse farer gjennom ham. Kulden har funnet veien inn gjennom soveromsvinduet. De ligger i en varm boble av luftig dun.

To katter gnur seg mot de vandrende benene hennes. Med et lokkende klikk legges skålen på gulvet. Hun stryker den ene katten bak øret, før hun setter lokket på boksen.

Gutten sitter alene på en stentrapp. Han tenker på jenta han drømte om den natten. Hennes røde lokker, hennes grønne gummistøvler, og hennes skjeve smil.

En annen kvinne skynder seg gjennom folksomme gater, for å rekke et tog. Toget går ut i evigheten. Hennes medpassasjerer stilner til fordel for toner på en gitar, og en mann som synger om å reise gjennom høstlige landskap.

Elven renner raskt nedover. Vokser seg større i regnet. Sterkere. Overflommer en liten demning lagd av en liten gutt, og hans yngre søster med musefletter.

Mannen sitter på en benk. Han har gåsehud på armene. Trekker frakken tettere rundt kroppen. Fisker opp et hjemmestrikket skjerf fra sekken sin. Frostrøyken siver ut mellom leppene hans. Plutselig kjenner han kalde små fingre foran øynene. Så kalde at de får ham til å føle seg varm. Det er henne. Håret hennes deiser ned på skulderen hans, mens hun setter seg ved siden av. Han tar av seg vantene for å varme de forfrosne fingrene.
Stikkord:

Ingen tanker

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits