Sexier than television

Jeg er ingen fremmed.
Jeg er ingen fremmed.
Jeg er ingen fremmed.

Men tekstmarkøren har forsvunnet, og jeg skriver i løse luften. Har du noen ganger tanker du tror du er alene om å ha? Det har jeg. Men jeg innser at sannsynligheten for at de fleste andre mennesker har tenkt dem er stor. Jeg ser bort ifra det faktum, og later som om de er mine personlige individuelle betraktninger, med sitt utspring i det du kjenner som Mystifistiske May?. 

Jeg liker å tro at jeg er et selvstendig spesielt individ, uten like i denne verden. Men faktum er at mine bestanddeler deles med så mange, at jeg i det hele tatt har sluttet å telle. Det som gjør meg "spesiell" er kombinasjonen av favoriseringer, vaner, hang-ups, og mislikinger. Og, ja - man kan komme nær en perfekt kopi/match. En annen utgave - helt lik meg. Men personen har jeg aldri følt meg nær.

Jeg tror hun befinner seg på den andre siden av kloden, stadig opptatt av de samme betraktningene og undringene som meg. Kanskje det er en han til og med. Jeg er ikke så feminint kvinnelig som verden skal ha det til. Jeg kunne like godt vært mann. Og det har jeg nok vært overveldende mye i mine tidligere liv. Nå begynner jeg endelig å få teken på kvinnelighet, så jeg tror jeg skal fortsette på denne stien gjennom de neste århundrene. Det er faktisk en utfordrende avveksling.

Jeg så en film i kveld. Den fikk meg til å tenke. Den handlet blant annet om en fyr som kom fra en "god" familie. Faren var borgermester, og fyren hadde en stor arv i vente på sin 21ste bursdag. Men en fire års tid før ville han tilbringe i slummen, blant tyver og prostituerte hjemløse guttebarn, for å lære seg litt om livet. Den store planen var å gjøre en helomvending ved fylte 21 år. For det var en større bragt å vende seg fra livet på gata, fra å ha sex med menn for penger, og til et "respektabelt menneske", enn å være et slikt menneske hele tiden.

Filmen fikk meg til å tenke på de valg man tar i livet. Hvordan man velger sin egen skjebne. Har du valgt din skjebne? Jeg tror jeg begynner å ha valgt min. Og det er litt skummelt, samtidig veldig spennende å kikke på veien man har foran seg, hvilke begivenheter man har i vente, og alt (på godt og vondt) man går glipp av eller slipper unna.

Noen ganger føler jeg meg ytterst triviell, og hater det. Andre ganger lever jeg bare gjennom det, nyter det sågar, for trivialitetene utgjør i bunn og grunn livet. Selv om det ikke er det mest fasjonable å snakke om blant fornemme folk. Jeg er litt lei av å late som om jeg er så smart. Slenge om meg med fine ord, filosofiske betraktninger, se merkelige filmer og gjøre underlige ting for å skille meg ut. Men jeg er vant til det, og det har liksom blitt til et slags meg. Så lenge jeg ikke driver det for langt, så det går mine nærmeste på nervene. (Noen stjal nyset mitt!)

Jeg må nesten bare innse at jeg er like normal som mannen i gata, og ta til takke med det. Det er ikke noe galt med det. Det er ikke. Vi er alle normale. Normale fungerende veltilpassede mennesker. Skjønner du hvor jeg vil hen med denne taktikken? Jeg vil være individualist, men jeg vil også passe inn blandt mine like. Jeg vil ha det godt, først og fremst. Men jeg vet satan hvem jeg skal være for å være lykkelig.

Hvem er jeg, egentlig? Er jeg summen av rollene jeg spiller? Eller er jeg skjelettet? Spiller jeg, eller ER jeg? Hvorfor ble jeg slik? Valgte jeg det selv? Kan det omgjøres? BØR det omgjøres? Jeg forvirres. God natt.

Ingen tanker

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits