Mine's not a high horse

Det er noe med det at forskjellig typer mennesker krever forskjellige typer stimulus.

Innadvendte menneskers hjerne er satt sammen på en annen måte enn utadvendte mennesker. Hormonbalansen er forskjellig, og impulser utenfra oppleves forskjellig av de ulike individene.En innadvendt person vil for eksempel søke selskapet til færre personer enn en utadvendt person - av den "enkle" grunn at det skal mindre til for å stimulere førstnevntes hjerne tilstrekkelig til å oppleve velbehag. Ved overdreven stimulering oppleves en ubalanse, som kun kan oppheves ved borttagelsen av gitte stimulus. Med andre ord - den innadvendte som har fått for mye av det gode, hva angår selskap, vil søke alenetid.

Så til poenget - en ny tanke har passert mitt sinn. Hva om menneskers musikksmak er bestemt av hjernens aktivitetsnivå? Hva om musikk, i likhet med eksempelet over, fungerer som en stimulus, og følgelig oppleves forskjellig hos ulike personlighetstyper. En følge av denne ideen, vil kunne være at innadvendte mennesker antagelig har en hang til rolig og lett musikk, mens utadvendte mennesker i større grad vil sette pris på litt hardere og mer lydfull musikk.

Altså. Er det en regelmessighet i at hardingen velger Metallica og bløtingen velger Mika? Lar dette seg knytte til kjønnsforskjeller i musikksmak?
Stikkord:

Ingen tanker

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits