Walkabout i Oslo


Herman Wildenvey 20.07.1885 - 27.9.1959.


Verset er en enetale som et ensomt hjerte fører i et nesten hellig håp om at noen hører.
Hør meg du hvis unge hjerte dikter skjønne melodier til min tekst, så versets røst toner når jeg tier.


Dagen i dag var flott. Jeg tilbragte den forgående natten på nett, i samtale med en god venn. Vi kom oss sent i seng på hver vår kant. Men idet jeg endelig trodde jeg skulle få sove, faller en tekst inn i hodet mitt. Den handler litt om mitt menneskesyn, og litt om mobbing. Jeg holdt vel på med den en times tid. Den kom automatisk. Fra penn til papir, uten særlig anstrengelse. Jeg skal bearbeide den og publisere den her. Jeg tror det kan være ønskelig. Den vil iallefall kunne sette i gang en debatt.

Jeg sovnet etter jeg hadde skrevet teksten. Jeg husker ikke all verden fra den hele. Men ved halv ett-tiden våknet jeg. Noe i meg tillot meg ikke å sove igjen. Når jeg så sjekket mobilen, fant jeg ut hva jeg hadde glemt. Jeg hadde avtalt en boktittingstur med en venn utabys fra. Og jeg var heftig forsinket, ettersom han ankom byen i det jeg dro mitt uhvilte kadaver ut av sengen. En kjapp årnings, og man befant seg på bussen.

Det er spennende å titte etter bøker. Nå leser jeg ikke selv (SYNDEFULLE PIKE!), men jeg kjenner mange som leser, og har en god del forfattere og titler svevende rundt i hodet allikevel. Det er festlig å gjenkjenne forfattere man aldri har lest noe av, men et lite segment óm for veldig lenge siden. Vi deiset også en tur innom Outland. Og jeg lot meg atter forhekse av manga og utallig smånips. Noen ganger går jeg rett forbi ting uten å ane at de er dér. Som da vi skulle finne Outland i dag. Plutselig var vi kommet til en blindvei. Ingen Outland. Men jo. Rett bak oss. Fjomper.

Til slutt ble jeg overbevist om å prøve den nye Urge. Den var besk, men namme. Og ikke like sukkeroverdosete som originalen. Jeg fant en femtilapp i den nyvaskede buksa mi :)

Urgen ga meg det energikicket jeg trengte til å gå rundt halve Oslo, for så å gå hjem. Jeg gikk inn på en gravlund, fordi den så så hyggelig ut. Og fant mang en kjent forfatters grav. Hvem kan vel skryte av at de oppsøker selveste Ibsens grav på Påskeaften. Det kan ikke du :) Jeg så også byen fra Telthusbakken. Det er en fantastisk utsikt derovenifra. Jeg forundres stadig over hvor stor denne byen er. På det punktet jeg stod, kan man lett føle seg ubetydelig liten. Noe som er fint når man setter seg selv i sentrum for ofte.

Turen min gikk videre til Iladalen, hvor jeg dokumenterte omgivelsene til en hybel en god venn av meg nettopp har blitt tildelt. Det var en utrolig flott park der, hvor jeg håper jeg vil kunne tilbringe store deler av sommeren min. Jeg savner badminton.

Så kom jeg til en del av Akerselva jeg ikke har sett før. Ved en annen park. Den nedenfor Arendalsgata - et stopp jeg kjører forbi titt og ofte. Jeg har ikke tenkt på, eller observert at elva renner der, så det var litt spennende å oppleve. Det lå en gutt og hans sykkel i gresset. Han så i min retning. Jeg så på ham. Det var litt gøy. Så fant jeg hvitveis. Tror jeg. Så kjøpte jeg dyr seven eleven-melk. Så var jeg atter hjemme.

Nå har jeg vært alene i en god del dager. Noe som betyr at leiligheten har gjennomgått Hurricane May. Mine saker er spredd ut over alle fellesarealene. Stue, kjøkken, til og med bad. Jeg har en del rydding til gode, før jeg kan la min romvenninne atter entre vår ringe bolig. Men det spørs om jeg gjør det i morgen før hun kommer. Akkurat nå holder jeg på med filmen som foreløbig har tittelen "Surrende Askepott og fugl".

Carpe noctem, mine venner.

Ingen tanker

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits