Untitled

Jeg vet jeg ikke skal like hollywood-skvulp. Først og fremst fordi mye av "kunsten" fra det som en gang var en forstad til Los Angeles er masseprodusert emosjonsevokerende svada kreert med den eneste hensikt å tjene penger.

Men. Jeg lar meg selv falle for det. Selv om det ikke er ekte, virkelig gjennomtenkt, spesielt, eksepsjonelt, utformet av en kunstnersjel.

I kveld befant jeg meg i et Cameron Crowe-maraton. Og jeg hygget meg. Trass i det faktum at deler av disse filmene, Fast Times at Ridgemont High og Elizabethtown, er midt på treet, såfremt man tenker Hollywood style. Førstnevnte er en kultklassiker, nyoppdaget hos meg, og sistnevnte en dum romantisk komedie med potensiale og bra musikk.

En av yndlingsfilmene mine er regissert og skrevet av Crowe. Untitled er selvfølgelig filmen. Om under-dogen, som er 2 år yngre en sine medelever grunnet morens innstendige forsøk på å gjøre advokat av gutten. Med litt fritid på hendene, legger journalistspiren ut på en real turne med bandet Stillwater. Hvor han stifter nærmere bekjentskap med de fortreffelige Band-Aids. De ligger ikke med musikerne som den vanlige groupie, de gir blow-jobs og nyter musikken. Og på lydsporet i denne filmen har de faktisk greid å samle essensen av 70-tallets steinrulling. Skuespillerne gjør sitt livs prestasjon, og forundrer meg ytterligere jo flere ganger jeg ser Untitled.

Filmhistorikere, -vitere og selvutnevnte filmfantaster har ikke helt sansen for Hollywood. Men jeg kan godt like det (noe som sikkert er poenget). Jeg kan bare ikke hjelpe for det. Selv om de mest fantastiske filmene sannsynligvis lages langt vekk fra glitterbyen.

Det er mitt om saken. Kall meg kommers.

5 kommentarer

Ragnhild

18.mar.2009 kl.00:32

Almost famous, mener du? :P

Karina Kusokk

18.mar.2009 kl.10:18

Hmmm.... Kjenner meg litt tragisk nå ja.... Har en liten forkjærlighet for sladder, spesielt den fra Hollywood:S hehe, bør vel kansje utvide horisonten min litt?

May

18.mar.2009 kl.17:40

Sunnyberg: But of course :) (fransk-engelsk aksent)Karina: Å utvide horisonten er som oftest en fantastisk opplevelse :)

Ragnhild

25.mar.2009 kl.00:48

Åh, enig. Dirty sexy money er helt fantastisk underholdende!

May

26.mar.2009 kl.15:33

Men djevelen deler stadig ut sukret ondskap.

Skriv en ny kommentar

Mystifistiske May

Mystifistiske May

23, Oslo

Mitt døpenavn er May. Jeg er mystifistisk - en utviklet form av vanlig mystikk. Jeg er en sjel som finner glede i å skape i bilder og ord. Og jeg prøver å skape et nytt liv for meg selv, utenfor min lille hule av melankolsk musikk og film, utenfor depresjon, selvhat, sosial angst og andre uhumskheter. Jeg har trukket meg tilbake fra livet i alt for mange år; det er på tide og trampe meg opp og ut. Jeg byr deg god dag og veksler gjerne en linje eller tusen: mysticmay(a)rocketmail.com.

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits